Savne in IR kabine

Savne pozitivno učinkujejo na vaše zdravje in dobro počutje, na lep izgled kože, obraza in celega telesa. Izkusite kraljevski užitek, ki bo očistil vaše telo, umiril vaše misli in okrepil vašega duha.

Pustite koži, da zadiha in se znova prebudi

Kdaj v savno? Ko se želite sprostiti, zmanjšati notranje napetosti in se osvoboditi stresa. Tudi nekatere poškodbe mišic lahko ublažite z obiskom savne, morda zmanjšate revmatično bolečino.

Se vas loteva prehlad? Poskusite s savnanjem!

Savnanje tudi pospeši vaš krvni obtok, v pomoč vam je pri boju z nečisto kožo in pri odpravi odvečnih kilogramov.

Infrardeče kabine

Odločilna za ugodno delovanje je energija, ki deluje na površino vaše kože. Prijetna toplota prodira globoko v telo in se preko povečane cirkulacije hitro razširi po celotnem organizmu.

Infrardeče sevanje

Infrardeče sevanje je naravno sevanje. Vir sevanja prenaša toploto preko elektromagnetnih valov na hladnejše telo. Telo z višjo temperaturo prenaša svojo toploto preko elektromagnetnih silnic na telo z nižjo temperaturo, dokler se temperaturi obeh ne izenačita. Površinski grelci, keramični grelci ali VITALlight ABC grelci – izberite svoj način uživanja v učinkih infrardeče toplote.

INFRA SAVNE in INFRA KABINE

Vsakodnevno slišimo in se pogovarjamo o elektromagnetnem valovanju, ki je lahko bodisi škodljivo bodisi zdravilno. Med elektromagnetna valovanja spadajo rentgenski žarki,  vidna svetloba, UV-žarki, radijski valovi in tudi INFRARDEČA VALOVANJA (IR) ali, drugače povedano, TOPLOTA. Vsako toplo bitje ali predmet, ne glede na moč toplote, oddaja IR-spekter valovanja. Kaj je IR-valovanje, najlažje  občutimo, kadar smo v mrzlem, sončnem zimskem dnevu na prostem, vendar nam je kljub nizkim temperaturam prijetno toplo, dokler med sonce in nas ne prinese oblaka. Temperatura je popolnoma enaka, tudi porjavimo lahko (UV-valovanje), le toplote ne čutimo več, to pa zato, ker se je IR-valovanje absorbiralo v molekulah vode v oblaku.

Znojenje in razstrupljanje v infrardečih kabinah

Ko torej vemo, kaj je IR-valovanje, se lahko usmerimo na razliko med IR-savnami in nizkotemperaturnimi IR-KABINAMI.